Desítka byla daleko. Brixi předčil Zusku o dvě rány, titul pro Neergaarda-Petersena

Jiří Zuska
Desítka byla daleko. Brixi předčil Zusku o dvě rány, titul pro Neergaarda-Petersena

Dánský golfista Rasmus Neergaard-Petersen uhájil první místo a na Kolkata Challenge slaví svou vůbec první výhru na Challenge Tour. Z českých hráčů skončil lépe Gordan Brixi, -4 stačilo na šestadvacáté místo. 


Rasmus Neergaard-Petersen udělal od poloviny prvního kola teprve druhou chybu a na čtyřparové dvanáctce přišel dokonce o dvě rány. Vítězství ale o dvě rány uhájil, se svým výkonem ale jistě budou spokojeni právě druzí Angličan David Horsey a domácí Rahil Gangjee.

Ani jeden z českých hráčů ve finálové rundě Kolkata Challenge nezahrál pod par hřiště. Gordan Brixi sice třikrát zaskóroval, přidal ale čtyři chyby a s celkovým výsledkem -4 dělí šestadvacáté místo.

Jiří Zuska se po skvělém prvním kole každým dnem zhoršoval. Po včečejším výkonu v paru dnes ztratil dva údery, když sice zaznamenal dvě birdie a také eagle, ale na čtyřech jamkách ztratil po ráně a na čtyřparové sedmičce, kde včera skóroval, zapsal dokonce double-bogey.

Musí se tak spokojit s dělenou osmatřicátou příčkou, kterou dělí se dvěma domácími hráči i Francouzem Benjaminem Hebertem, jenž má na svém kontě šest výher z Challenge Tour, ovšem poslední se datuje do roku 2014.