Hvězdy čeká na Czech Masters o víkendu boj o titul, Češi končí

Hvězdy čeká na Czech Masters o víkendu boj o titul, Češi končí

Páteční kolo na D+D REAL Czech Masters přineslo dobrou i horší zprávu. Tou dobrou je, že hlavní hvězdy turnaje budou pokračovat i o víkendu a většina z nich má reálnou šanci získat v neděli titul. Horší zprávou pro české fanoušky je konec všech domácích hráčů. Nejblíž postupu byl Filip Mrůzek.


Český profesionál dlouho držel krok se světovými hvězdami po svém boku Lee Westwoodsem a Danny Willettem. Až do šestnácté jamky se s vítězem Masters a bývalou světovou jedničkou tahal o nejlepší skóre po dvou kolech.

Jenže pak přišel trojputt na tříparu, následně double bogey na obtížné sedmnáctce, a skóre které si Mrůzek vybudoval během 33 jamek bylo takřka pryč. Na čtyřparové osmnáctce nezbývalo 26letému Čechovi nic jiného než útočit na eagle. Po závěrečném bogey dohrál se skóre -1, k postupu do víkendu chyběly tři rány. 

„Po loňské zkušenosti, kdy jsem na šestnáctce trefil vodu, jsem hrál na jistotu do pravé části greenu. Puttem jsem míček přehrál a následný putt nevrátil. A sedmnáctka je jamka, kterou nemám rád,“ připomněl Mrůzek nesnáze na neoblíbené čtyřparovce loni i letos.

Na potíže si zadělal už odpalem, kterým poslal míček vlevo. V cestě na green stál strom, Mrůzek se ho proto snažil obstřelit, ovšem balonek dopadl vedle greenu do odkloněného svahu, odkud se míč odrazil do křoví. Následoval výklep do roughu, přihrávka na green a dva putty.

Osmnáctka byla vabank. Na greenu Mrůzek zaútočil na birdie, ale míček přejel jamku. Putt zpátky do jamky nespadl a tak si český golfista vypil kalich hořkosti až do úplného dna. „S velkými hvězdami jsem dokázal po většinu hry držet krok. Všímám jsi, že jsou stále o něco lepší v krátké hře a v puttování. Teď si pár dní odpočinu a začnu se připravovat na Francii,“ připomněl důležitý závěr sezony na Challenge Tour, který začne 30. srpna. 

Spolu s ním bude do poslední chvíle o kartu na Challenge Tour bojovat Stanislav Matuš. I on měl na Albatrossu naději projít cutem. Ve druhém kole se dostal do červených čísel, ale stejně jako ve čtvrtek se trápil na greenech, kde neproměnil řadu šancí do birdie. 

„Všechny rány jsem nechal na greenech,“ mrzelo Matuše. „Pozitivum na těchto dvou kolech je to, že hra v poli se zlepšuje. Teď jde jen o to poskládat všechny kostičky dohromady, mám na čem stavět,“ řekl Matuš.

Víkend na Albatrossu bude bez Čechů. Cutem neprošel Aleš Kořínek, který ve druhém kole také ještě bojoval o postup. Ovšem v závěru kola chyboval na čtyřech jamkách a celkově skončil v paru. Se stejným výsledkem v paru dohrálii i Ondřej Lieser a Jan Cafourek. Na plus dvou amatéři Václav Tichý i Šimon Zach, tři nad Lukáš Tintěra, Petr Gál a Daniel Suchan, sedm nad par Michal Pospíšil a čtrnáct nad Petr Dědek. 

Finálová kola D+D REAL Czech Masters budou přesto zajímavá. Thomas Pieters i Padraig Harrington jsou se skóre -10 jen dvě rány od vedoucího hráče Gavina Greena. Čtyři rán ztrácí Jamie Donaldson, Na šesti ranách pod par jsou Lee Westwood i Danny Willett, pět pod par John Daly.

LEADERBOARD