Investiční příležitost: Golf Resort Lipiny – Vstupte do světa golfu s historií a posláním

Investiční příležitost: Golf Resort Lipiny – Vstupte do světa golfu s historií a posláním

Společnost OKD, a.s., jako provozovatel golfového areálu Golf Resort Lipiny, hledá strategického partnera na koupi celého areálu včetně staveb (pozemky jsou pronajaty od třetích osob), strojů a zařízení, zaměstnanců a souvisejících smluvních vztahů za účelem pokračování v jeho provozu a dalším rozvoji.


Unikátní golfový areál v srdci industriální krajiny

Golf Resort Lipiny, situovaný v malebné karvinské oblasti Lipiny, nabízí vzácnou kombinaci sportovního ducha a historické obnovy. Otevřený byl 2. května 2012 na místě zasaženém důlní činností, dnes se tento osmnáctijamkový golfový areál pyšní příběhem transformace a rekultivace, podpořené společností OKD, a.s., a fondy Evropské unie.

Hlavní rysy:

  • 18jamkový areál pro všechny úrovně: Devítijamkové Mistrovské a Veřejné hřiště, doplněné o osvětlené cvičné plochy, nabízí ideální podmínky pro začátečníky i pokročilé hráče.
  • Architektonický skvost a dominantní těžební věž: Unikátní designová restaurace a replika těžební věže s výhledem na hřiště odrážejí bohatou historii a kulturní odkaz regionu.
  • Cílová skupina: Ideální pro investory a provozovatele hledající příležitost v golfovém průmyslu s přidanou hodnotou v podobě sociálního a kulturního přínosu pro region.
  • Návštěvnost: V roce 2023 bylo na Golf Resort Lipiny odehráno celkem 20 430 her a navštívilo jej 2 780 unikátních hráčů.
  • Ocenění: V roce 2012 vítězství v kategorii „Nejlépe hodnocený areál pro začátečníky“ a v roce 2013 „Nejlépe hodnocený areál pro golfisty“. V roce 2023 v České republice hodnoceno jako 2. nejlepší 9jamkové hřiště. Golf Resort Lipiny se pravidelně umísťuje v desítce nejlepších hřišť v České republice.

Proč investovat do Golf Resortu Lipiny?

  • Sociální a kulturní dopad: Příklad úspěšné transformace posthornické krajiny na rekreační a sportovní areál.
  • Vynikající zázemí a infrastruktura: Kompletní golfový resort vybaven pro různé úrovně hráčů s unikátními architektonickými prvky.
  • Strategická poloha a přístupnost: Zvýšený zájem o golf v regionu a cenová dostupnost přitahují široké spektrum hráčů.

Tato investice nabízí nejen potencionální finanční výnos, ale i možnost být součástí příběhu oživení a posílení komunity skrze sport a rekreaci. Golf Resort Lipiny je místem, kde se historie setkává se sportovním vyžitím, přinášejícím jedinečnou příležitost pro každého, kdo chce vstoupit do krásného světa golfu.

Další kroky:

Prodej bude organizován jako uzavřené výběrové řízení, do kterého budou pozváni vybraní investoři. Pokud máte zájem o bližší informace, kontaktujte nás prostřednictvím kontaktní osoby. Na základě uzavření smlouvy o zachování důvěrnosti informací vám budou zpřístupněny bližší informace.

Kontaktní osoba:

Jan Solich

Místopředseda představenstva a ředitel pro správu OKD, a.s.

735 34 Stonava 1077

M:  +420 602 415 215

E:   jan.solich@okd.cz