Rahm se dočkal prvního titulu na LIV Golf. V Londýně mu vítězství přenechal Hatton

LIV GOLF
Rahm se dočkal prvního titulu na LIV Golf. V Londýně mu vítězství přenechal Hatton

Bývalá světová jednička se dočkala svého prvního titulu na okruhu LIV Golf. Španělský golfista Jon Rahm odolal náporu Tyrrella Hattona a dalších a slaví poprvé od loňského triumfu v Augustě. 


Jon Rahm se před olympijskými hrami parádně naladil. V Londýně získal svůj první titul na okruhu LIV Golf a první od loňského vítězství na The Masters. Od přechodu z PGA Tour sice sbíral jedno umístění v TOP 10 za druhým, triumf ale ne a ne přijít. 

Španěl se trápil na majorech, vše změnilo sedmé místo z The Open. A hned po něm přišel titul. Ve finálovém kole zahrál pět birdie, udělal jedinou chybu a o jedinou ránu se mezi "přeběhlíky" konečně dočkal.

K play-off měl velice blízko Tyrrell Hatton, jeho parťák z jednoho týmu. Jenže na poslední jamce minul putt do paru a ránu ztratil. Podobně dopadli i Cameron Smith a Joaquin Niemann.

Hatton tak alespoň s Rahmem ovládl týmovou soutěž, společně s Kieranem Vincentem a Calebem Surrattem. Oba dva přitom zahráli dvě rány nad par, tým ale výrazně podrželi právě Rahm s Hattonem.

Bývalá světová jednička si za vítězství připsala 4 miliony dolarů, další 3 miliony dolarů získal jeho tým.