Scheffler začal chybou, po skvostném závěru ale na Tour Championship všem unikl

PGA TOUR
Scheffler začal chybou, po skvostném závěru ale na Tour Championship všem unikl

Scottie Scheffler míří za svým prvním vítězstvím v celkovém pořadí FedEx Cupu. Úvodní kolo na Tour Championship přitom začal bogey, poté ale East Lake rozstřílel a má náskok sedmi ran.


Scottie Scheffler sice v play-off zatím neuspěl, na Tour Championship ale začal s nejnižším skóre a svůj náskok ještě navýšil. Přitom na úvodní jamce ránu ztratil, poté se ale znovu rozehrál k fantastickému výkonu. Na čtyřparových jamkách tři a sedm zaskóroval a do jedenácté jamky hrál pary.

Od dvanáctky nicméně přišla smršť pěti závěrečných birdie, díky kterým je v čele turnaje i celého ročníku o sedm ran.

Nejblíže jsou ke světové jedničce Collin Morikawa, jenž zahrál od desítky šest birdie v řadě, a také majitel dvou letošních majorů Xander Schauffele, který ale zahrál jen průměrné kolo za -1.

K nejvyšším pozicím se přiblížil Adam Scott, ten jako jediný na úvod neudělal chybu a pětkrát zaskóroval. Společně s Hidekim Matsuyamou a triem Američanů Clark – Burns – Bradley dělí čtvrté místo.

Z Evropanů nejlépe odstartoval Rory McIlroy, jenž se o jednu ránu dostal před Ludviga Aberga a dělí desáté místo. Na prvního Schefflera nicméně ztrácí propastných deset ran.