V Berouně slaví drtivým způsobem Follett-Smith, nejlepším Čechem Mrůzek

D+D Real Czech Challenge
V Berouně slaví drtivým způsobem Follett-Smith, nejlepším Čechem Mrůzek

Na hřišti Royal Beroun Golf Club se uskutečnil tradiční turnaj Challenge Tour D+D Real Czech Challenge. Cutem do finálových kol prošlo hned pět českých hráčů. Tím nejlepším je nakonec Filip Mrůzek, který dělí šestnácté místo. Na vítěze ale i přesto ztratil neuvěřitelných dvanáct ran. 


V Berouně se uskutečnil tradiční turnaj v rámci Challenge Tour. Z vítězství se tentokrát raduje Benjamin Follett-Smith ze Zimbabwe, který k druhému úspěchu na Challenge Tour potřeboval neuvěřitelných osmadvacet ran pod par hřiště Royal Beroun Golf Club.

Follett-Smith zahrál ve finále sedm birdie a udělal jedinou chybu. Ta znamenala, že 646. hráč světa zahrál své nejhorší kolo v turnaji. Ovšem jen v uvozovkách, protože i to mu zajistilo poměrně pohodlný náskok na prvním místě.

Druhý Francouz Maxence Giboudot a také Fin Oliver Lindell ztratili pět ran. Druhý jmenovaný se nicméně výrazně přiblížil ke kartě pro příští sezonu DP World Tour. Šestadvacetiletý Fin popáté v řadě skončil v TOP 10, za posledních deset turnajů skončil devětkrát mezi elitní sedmnáctkou a v Road to Mallorca se posunul na deváté místo.

Dařilo se i domácím hráčům. Cutem prošlo hned pět z nich, nejlépe nakonec skončil Filip Mrůzek, jenž s -16 dělí příznačně šestnácté místo. Jiří Zuska upsal za čtyři dny patnáct ran a skončil na dělené třiadvacáté pozici.

Teprve šestnáctiletý Matouš Zach zahrál pod parem hřiště i dnes a -12 mu stačí na vynikající čtyřicátou pozici. Na stejném místě se umístil i jeho zkušenější bratr Šimon, Aleš Kořínek bere za -7 68. příčku. Radost si dnes udělal alespoň eaglem na čtyřparové šestnáctce.