V Berouně kralovala Španělka Martin, Kousková s Meleckou v elitní dvacítce

Sára Kousková
V Berouně kralovala Španělka Martin, Kousková s Meleckou v elitní dvacítce

Na Czech Ladies Open se ze svého prvního profesionálního titulu raduje španělská golfistka Marta Martin. České hráčky se v evropské konkurenci neztratily, Sára Kousková a Tereza Melecká proklouzly do elitní dvacítky. 


V Berouně se české hráčky neztratily. Sára Kousková ve finálovém kole zahrála ránu pod par a s celkovým výsledkem -7 obsadila dělené osmnácté místo. Stejně dopadla i Tereza Melecká, která ale prožila o poznání lepší neděli.

Chybovala jen na dvanáctce, k tomu ale Royal Beroun Golf Club rozstřílela sedmi birdie a zahrála jedno z nejlepších kol dne. Spokojená rozhodně bude i Tereza Koželuhová. Čtyřiadvacetiletá hráčka zapsala 69 ran (-3) a o jediný úder neproklouzla do elitní dvacítky.

Na finálové kolo naopak bude chtít co nejdříve zapomenout Patricie Macková. Na první devítce zahrála bogey na třináctce a dokonce double-bogey na osmnáctce. Po dalším zaváhání na jedničce přišel jediný zásah dne na čtyřparové trojce. Kolo ale dokončila bogey na pětce a čtyřmi pary v řadě.

S +4 se tak Macková propadla na poslední osmašedesátou příčku. O moc výše neskončila ani Klára Davidson Spilková, jež dvakrát zaskórovala, dvakrát chybovala a musí se spokojit s dělenou 63. pozicí.

Z prvního vítězství na okruhu Ladies European Tour se raduje Španělka Marta Martin, která ve finále nasázela celkem deset birdie, osm v řadě od pětky do jedenáctky a protihráčky naprosto deklasovala. Druhá Rosie Davies ztratila čtyři rány i přesto, že dnes zahrála taktéž za 63 ran (-9). 

Dodejme, že sedmadvacetiletá španělská hráčka vyhrála ve své kariéře zatím jen jeden titul. A to konkrétně na LETAS loni na Amundi Czech Ladies Challenge na Kácově.