Spilková v Londýně opět jako kapitánka. Před olympiádou chci nabrat sebevědomí, říká

Klára Spilková
Spilková v Londýně opět jako kapitánka. Před olympiádou chci nabrat sebevědomí, říká

Letní měsíce pro Kláru Davidson Spilkovou prázdninami zrovna nebudou. Hned v prvním týdnu nastoupí do prestižního turnaje týmů v Londýně, poté se přesune do Nizozemska, následně do Paříže na olympijské hry a srpen zakončí trojicí turnajů ve Skotsku a Irsku, včetně posledního majoru sezony, dámského The Open v St. Andrews.


Londýnské Aramco Team Series je součástí vložené minisérie, ve které nastupují složená mužstva tří profesionálek a jednoho vylosovaného amatéra. Klára Davidson Spilková nastupuje opět v roli kapitánky a se svým týmem bude bojovat o prémii jednoho milionu amerických dolarů, který se rovným dílem rozdělí mezi týmy a nejlepší jednotlivce. Letos, i kvůli souběhu s tenisovým Wimbledonem a závodem Formule 1 v Silverstone, se turnaj odehraje netradičně od středy do pátku 3.–5. července a stejně jako v minulém roce na hřišti golfového klubu Centurion v St. Albans na předměstí Londýna.

„Hřiště Centurion dobře znám a myslím si, že mi i herně sedí. První jamky jsou sevřené mezi stromy a zbytek je otevřený. Opět zde svou roli bude hrát případný vítr. V loňském roce, kdy bylo špatné počasí, to byl docela boj. Letos je hřiště kvůli suchu velice tvrdé a zvláště rány z týčka mají tendenci hodně po fairwayích běhat. Už po první tréninkové devítce to bylo znát a hrála jsem úplně jiné, kratší hole do greenu. Rozhodovat bude příhra na vyvýšené a hodně zvlněné greeny, stejně jako znalost umístění bunkerů a jejich okolí. Hřiště je v super kondici, ale bude to pro nás pro všechny zajímavý test před olympijským turnajem v Paříži,“ popsala hřiště Centurion a podmínky nedaleko Londýna profesionálka.

Červenec je jediným měsícem v roce, který v Londýně slibuje letní počasí s nejmenším množstvím srážek. Možná i právě proto se většina největších sportovních akcí odehraje v průběhu pouhých dvou týdnů.

„Londýn teď žije tenisem, ale věřím, že se také na nás přijde podívat hodně diváků, jako tomu bylo minulý rok. Týmové soutěže jsou zajímavou podívanou a ve startovním poli je spousta domácích hráček. Už se na tu atmosféru těším. Je tu tentokrát i velmi silné startovní pole a spousta zajímavých hráček z LPGA Tour, se kterými se za měsíc uvidíme na olympiádě v Paříži,“ vyhlíží zajímavý turnaj a následující měsíc hráčka.

Není to ovšem nic menšího než blížící se olympijské hry, o kterých se čím dál víc začíná mezi hráčkami mluvit.

„O olympijském turnaji už se mezi hráčkami hodně mluví. Přicházejí i vzájemné gratulace ke kvalifikaci a je znát, že všechny hráčky už se do Paříže hodně těší. Zrovna dnes jsem hrála s jednou z belgických hráček a ta už byla na Le National trénovat. Každá z nás bere turnaj pod pěti kruhy velmi vážně a považuje ho za jeden z vrcholů letošní sezony. Je to super a pocta být na olympiádě a každá z nás chce v Paříži co nejlépe uspět,“ potvrdila radost z kvalifikace na olympijské hry Davidson Spilková.

„Na hře je pořád co zlepšovat, je to dlouhá a nekonečná cesta. Teď jde o to, nabrat sebevědomí, začít víc věřit své intuici a vlastní hře, a zároveň se umět uvolnit. To je můj cíl pro následující týdny,“ sdělila k závěrečné přípravě před olympiádou golfistka.

Vedle Spilkové se na turnaji objeví i druhá česká olympionička Sára Kousková a českou pětku doplní Kristýna Napoleaová, Jana Melichová a Tereza Melecká.