Maguire si po eaglu na poslední jamce přihrála první titul na LET, Kousková v solidní třetí desítce

Maguire si po eaglu na poslední jamce přihrála první titul na LET, Kousková v solidní třetí desítce

Irská golfistka Leona Maguire na poslední jamce turnaje Aramco Team Series London zapsala první eagle v turnaji a díky tomu také první titul na okruhu Ladies European Tour. 


Dvaatřicátá hráčka se tak ideálně naladila na třetí major sezony. V Londýně neprožila ideální finálové kolo. Po dvou birdie na začátku přišly tři chyby, které ji stály čtyři rány. V tu chvíli byla mimo čelo leaderboardu.

Po birdie z dvanáctky chybovala na šestnáctce a před poslední jamkou byla na šesti ranách pod parem hřiště. To značilo druhou pozici za Španělkou Marii Hernandez, která na osmnáctce trefila páté birdie dne.

Maguire si ale po fantastické druhé ráně připsala první eagle v turnaji a díky tomu také první vítězství na okruhu Ladies European Tour.

Solidní výsledek má za sebou Sára Kousková. Ve finále sice zopakovala první rundu za 75 ran (+2) a mrzet jí může série bogey-bogey-double od čtrnáctky do šestnáctky, s celkovým výsledkem +2 ale nakonec dělí šestadvacáté místo.

Cutem prošly také Kristýna Napoleaová a Tereza Melecká. Prvně jmenovaná se včera zlepšila o neuvěřitelných třináct ran, dnes ale zahrála čtyři nad par a celkové skóre jí stačí na dělenou 59. pozici.

Melecká prožila tři poměrně vyrovnané dny. Po úvodu za 75 ran zahrála dvakrát za 77 (+4) a +10 vyneslo 554. hráčce světa dělenou jednašedesátou příčku. Jana Melichová a Klára Davidson Spilková do finálového kola neprošly.