Nejdelší pětipar v historii The Open i horší povětrností podmínky na úvod. Zítra startuje závěrečný major sezony

PGA TOUR
Nejdelší pětipar v historii The Open i horší povětrností podmínky na úvod. Zítra startuje závěrečný major sezony

Zítra v Royal Troon odstartuje závěrečný major roku 2024, The Open. Ve Skotsku se na úvod nečekají jednoduché povětrnostní podmínky, celý den by mělo k silnějšímu větru i pršet. A ani teplota rozhodně nebude letní. 


Poslední tréninkový den před startem The Open 2024 je výjimečný. Středeční trénink se nese v příjemné atmosféře, tedy, co se počasí týče. Dvacet stupňů a téměř žádný déšť. 

Hráči by si ale na tento stav příliš zvykat neměli. Zítra jej totiž čeká zcela něco jiného. Oficiální předpověď ideální rozhodně není. Pršet by mělo celý den a vítr by měl v některých chvílích dosahovat rychlosti až 40 kilometrů za hodinu.

V odpoledních hodinách by se měl déšť dokonce zesílit. V pátek se očekává menší pravděpodobnost dešťových přeháněk, na opačné straně by se ale vítr mohl zvednout na téměř padesát kilometrů v hodině.

V dalších dnech je předpověď počasí proměnlivá, část soboty i neděle by mělo pršet, čekají se ale i světlé chvilky bez většího větru a deště. Teplotně to také nebude žádná sláva. Po celé čtyři dny hlásí Royal Troon průměrnou teplotu 16 stupňů, nejtepleji by mohlo být v pátek (až 19 stupňů).

Kromě této drsné povětrnostní zkoušky je na nejlepší golfisty světa připravena ještě jedna záludnost. Na The Open totiž Scottie Scheffler, Rory McIlroy, Bryson DeChambeau a další odehrají nejdelší čtyřpar v historii tohoto majoru.

Pětiparová jamka číslo šest byla prodloužena o 22 yardů a aktuálně měří 623 yardů, což z ní činí nejdelší jamku na hřišti, ale i v dějinách čtvrtého majoru sezony. Obvykle se nicméně hraje po větru a nabízí tak šanci na birdie.

Největší obtížnost spočívá v druhé ráně, jelikož green na jamce z názvem Turnberry je poměrně úzký a puttovací plocha výrazně zvlněná.