Vzestup Američanů a brutální kolaps Lowryho. Vedoucí pozici na The Open převzal Horschel

Vzestup Američanů a brutální kolaps Lowryho. Vedoucí pozici na The Open převzal Horschel

K největšímu úspěchu ve své kariéře se přiblížil Billy Horschel, který po třech kolech převzal vedení na The Open. V Royal Troon je pod parem už jen devět hráčů, v tomto seznamu se udržel i Shane Lowry, jenž ale prožil hororových jedenáct jamek. 


Už jen devět hráčů je v Royal Troon pod parem hřiště. Vedoucí pozici převzal Billy Horschel, který se tak přiblížil k největšímu úspěchu své kariéry. Horschel zahrál skvěle úvodní devítku, na čtyři birdie už ale nenavázal a na druhé devítce o dvě rány přišel.

Jen ránu ztrácí hned šest hráčů. Mezi nimi najdeme i Dana Browna, rozhodně největší překvapení závěrečného majoru. I Brown měl ale třetí kolo rozjeté skvěle, na závěrečných dvou jamkách ale přišel hned o tři údery.

Skokanem kola je Sam Burns, který Royal Troon rozstřílel osmi birdie. Chyboval přitom jen dvakrát, na začátku obou devítek. Šesti birdie na první devítce zaznamenal Thriston Lawrence, jenž je jediným "mezinárodním" hráčem pod parem The Open.

Dvě rány ztratil Justin Rose, i on ale dělí druhou příčku. O ránu zpět je světová jednička Scottie Scheffler, další úder poté ztrácí Shane Lowry. Ten byl po birdie na pětiparové čtyřce už na skóre -8 a vedl o tři rány. Jenže na své dosud oblíbené osmičce, kde skóroval v obou předchozích dnech, ztratil dvě rány a začalo peklo.

Na druhé devítce přišlo pět chyb a propad z prvního na deváté místo. V paru se udrželi Adam Scott i Justin Thomas a finálové kolo nám slibuje velmi napínavou show.