Melichová senzační vítězkou na Ladies European Tour! Zářila i Kousková

Melichová senzační vítězkou na Ladies European Tour! Zářila i Kousková

Na Dutch Ladies Open slaví svůj druhý titul z okruhu Ladies European Tour Jana Melichová, která odehrála fantastické finále a využila zaváhání Kim Metraux. Skvělý závěr v Hilversumu má za sebou také Sára Kousková. 


Zatímco Kristýna Napoleaová a Tereza Melecká neprošly cutem a Klára Davidson Spilková po prvním kole odstoupila, další dvě české zástupkyně bojovaly v Hilversumsche Golf Clubu o nejvyšší příčky.

Sára Kousková ve finálové rundě zaskórovala na tříparové jamce pět a další dvě birdie přidala na čtyřparech dvanáct a šestnáct. Díky čisté skórkartě se tak s -6 posunula na konečné dělené sedmé místo, díky kterému si přijde na více než 7 tisíc eur.

45 tisíc eur a především druhé vítězství v kariéře po úspěchu na Czech Ladies Open ale získala senzačně Jana Melichová. Ta své výkony stupňovala a v dnešním finále zahrála 67 ran (-5). Jedinou chybku zapsala na šestce, díky šesti birdie a záchraně paru z osmnáctky ale může slavit!

Do finále přitom vstupovala s mankem šesti ran na vedoucí Švýcarku Kim Metraux. Až do dvanáctky se zdálo, že i přes horší hru prvenství uhájí. Na čtyřparu ale přišla o tři rány. Ty si následně během čtyř jamek vzala zpět, rozjetá Melichová už ale Metraux k sobě nepustila.