Majory jsou za námi, play-off FedEx Cupu před námi. Kdo bojuje o poslední místenky na FedEx St. Jude Invitational?

PGA TOUR
Majory jsou za námi, play-off FedEx Cupu před námi. Kdo bojuje o poslední místenky na FedEx St. Jude Invitational?

Poslední major turnaj pro letošní rok je za námi, nyní ale následuje olympijský turnaj a také poslední dva turnaje PGA Tour před play-off o vítězství ve FedEx Cupu. Kdo aktuálně bojuje o TOP 70?


Již zítra startuje 3M Open, v příštím týdnu je poté na programu Wyndham Championship. Někteří hráči si po The Open dávají pauzu, další hvězdy se chystají na olympijský turnaj.

Před mnohými dalšími je tu ale boj o play-off FedEx Cupu a také boj o kartu pro příští rok. Tu získá 125 nejlepších, do FedEx St. Jude Invitational pronikne 70 nejlepších. Další turnaj, BMW Championship, už se týká jen elitní padesátky, Tour Championship je pro třicet vyvolených.

Elitní padesátku se pokusí uhájit Cameron David, Jake Knapp, Austin Eckroat či Mackenzie Hughes. Jen těsně mimo TOP 50 jsou Patrick Rodgers, Erik van Rooyen, Peter Malnati a Ben Griffin.

Vylepšit pozici v TOP 70 potřebují Seamus Power (65.), David Riley (69.) či Luke List, který je na rovné 70. pozici. Mimo postupové příčky se aktuálně nachází Lee Hodges, Andrew Putnam, Adam Schenk či Kurt Kitayama. Ti všichni ve startovním poli pro 3M Open nechybí.

Pauzu si naopak dávají Justin Rose a Lucas Glover, kteří se v pondělí odhlásili. Druhý muž The Open je na 52. pozici ve FedEx Cupu a do play-off s největší pravděpodobností pronikne, Glover je momentálně jednasedmdesátý a nic jistého tedy nemá.

Dodejme také, že mezi TOP 50 je hned sedmnáct hráčů, kteří loni v tomto seznamu nefigurovali. Největším překvapením jsou zcela jistě Matthieu Pavon, Robert MacIntyre a Jake Knapp, kteří hrají na PGA Tour svou první sezonu. Knapp je zároveň jediným absolventem Korn Ferry Tour v TOP 70. Pokud by sezona skončila dnes, z pětatřiceti hráčů, kteří si zajistili kartu prostřednictvím KFT, nebo Q-School, by si ji udrželo jen třináct borců.