Druhý den českým golfistům v Severním Irsku pořádně zhořkl. Zuska se zhoršil o třináct ran a dobře rozehraný turnaj ztratil

Jiří Zuska
Druhý den českým golfistům v Severním Irsku pořádně zhořkl. Zuska se zhoršil o třináct ran a dobře rozehraný turnaj ztratil

Žádný ze tří českých golfistů se na NI Open cutem neprotáhlo. Aktuálně nejlepší český golfista Jiří Zuska nenavázal na povedené první kolo, zhoršil se o třináct ran a z českých hráčů nakonec dopadl nejhůře. 


Jiří Zuska odehrál v Galcolm Resortu skvělé první kolo. Upsal čtyři rány při jediné chybě a dělil druhé místo jen o ránu za vedoucím Švédem Perem Längforsem. Jenže dnes se Zuskovi v Severním Irsku vůbec nedařilo.

Už na své druhé jamce přišel o dvě rány, double-bogey následovalo na jamce číslo třináct a další ztráta rány vzešla ze čtyřparové patnáctky. Skóre +1 by na cut přesto stačilo, jenže na čtyřparové jedničce zahrál "sněhuláka", přišel o čtyři rány i naději na cut.

Na tříparové sedmičce zaskóroval, na jediné birdie ale navázal chybkou na devítce. S +5 tak do víkendových kol neprošel, z českých hráčů nakonec je tím nejhorším. Jen o ránu lépe si ale vedli Filip Mrůzek a Maximilián Jelínek.

Mrůzkovi s Jelínkem ani dnes nedělalo problém skórovat, přišly ale také chyby. Mrůzek na třech jamkách ztratil po ráně a na třináctce zahrál stejně jako Zuska double-bogey. 

Jelínek tentokrát na těžké čtyřparové třináctce nechyboval, ke třem birdie ale přidal čtyři zaváhání. V čele turnaje je po bezchybné rundě za -5 Ir Conor Purcell, jenž v polovině června obsadil dělené šesté místo na Kaskáda Golf Challenge.