Bradley si to před Evropou zkusí se světem. Furyk si jej bere jako dalšího asistenta pro Presidents Cup

Bradley si to před Evropou zkusí se světem. Furyk si jej bere jako dalšího asistenta pro Presidents Cup

Ačkoliv Keegan Bradley je aktuálně světovou jednadvacítkou, na blížícím se Presidents Cupu s největší pravděpodobností hrát nebude. Jim Furyk jej totiž obsadil do role asistenta kapitána, jelikož v příštím roce bude Bradley šéfovat americkému týmu pro Ryder Cup.


 

O moc velké překvapení dle amerických médií nejde. Osmatřicetiletý Keegan Bradley byl na začátku července oznámen jako nový kapitán pro Ryder Cup 2025 poté, co tuto pozici odřekl kvůli svým dalším závazkům Tiger Woods.

Pozici v "managementu" si Bradley vyzkouší již letos. Jim Furyk na blížící se Presidents Cup jako své asistenty jmenoval Stewarta Cinka, Justina Leonarda a Kevina Kisnera. Tím posledním je právě Bradley, aktuálně světový hráč číslo 21.

Bradley hrál Presidents Cup pouze jednou, a to v roce 2013. Ryder Cup si poté vyzkoušel dvakrát, naposledy v roce 2014. V pozici asistenta dosud rodák z Woodstocku ve Vermontu nebyl.

Do Royal Montreal, kde bude Presidents Cup od 26. do 29. září probíhat, se automaticky kvalifikuje šest Američanů. Bradley je momentálně na sedmnáctém místě v žebříčku Spojených států amerických a nominace jej tak s největší pravděpodobností mine.

Aktuálně se vítěz šesti turnajů na PGA Tour chystá na poslední turnaj před play-off FedEx Cupu. V současné chvíli drží Bradley třiačtyřicáté místo a minimálně první turnaj play-off má jistý.