Do olympijského turnaje nejlépe vstoupil Matsuyama, silný start i pro Schauffeleho

Olympijské hry
Do olympijského turnaje nejlépe vstoupil Matsuyama, silný start i pro Schauffeleho

Xander Schauffele by si letos ke dvěma major titulům rád nadělil i obhajobu olympijského zlata. V Paříži nezačal vůbec zle a se skóre -6 ztrácí na vedoucího Hidekiho Matsuyamu jen dvě rány.


Hideki Matsuyama se na Le Golf National rozehrál na úvod ke skvělému výkonu. Nasázel osm birdie, z toho čtyři v řadě od sedmičky do desítky, a je v čele olympijského turnaje. Jen dvě rány na něj ovšem ztrácí jeden z největších favoritů, Xander Schauffele.

Obhájce zlata a majitel dvou major titulů z letošního roku v úvodu své první devítky střídal birdie a pary. Na začátku druhé devítky si dal menší odmlku, přesto to po zásahu na pětiparové čtrnáctce vypadalo, že lídry budeme mít dva.

V závěru už ale světová dvojka zaskórovat nedokázala a po chybě na sedmnáctce ztrácí dva údery. O další úder zpět najdeme Joaquina Niemanna, Toma Kima a Emiliana Grilla, silná sestava se poté nachází na úrovni skóre -4.

Bezchybně olympiádu rozjel Scottie Scheffler, čtyři rány upsali také Tommy Fleetwood, Jon Rahm či Sepp Straka. Po trochu "barevnějším" kole je na -3 Rory McIlroy, kterého z TOP 10 vyšouplo bogey na osmnáctce. Jako jeden z mála ale trefil eagle, konkrétně na pětiparové devítce.

Mizerný start naopak prožili Matt Fitzpatrick a Adrian Meronk (oba +2) či Wyndham Clark (+4) s Min Woo Leem (+5). "Byl to odpad. Je mi skoro až trapně," nechal se po čtvrteční rundě slyšet Australan.

Dodejme, že kvůli nepřízni počasí bylo úvodní kolo dvakrát přerušeno. Dohrát se nicméně stihlo a tak nic nebrání startu druhé rundy, která začne přesně v devět hodin středoevropského času.