K Matsuyamovi se připojili Schauffele a Fleetwood, Scheffler s McIlroyem ztrácí

Olympijské hry
K Matsuyamovi se připojili Schauffele a Fleetwood, Scheffler s McIlroyem ztrácí

Po dvou kolech olympijského turnaje jsou v čele hned tři hráči - konkrétně Hideki Matsuyama, Xander Schauffele a Tommy Fleetwood. Stačí k tomu skóre -11, k němuž zatím mají poměrně daleko světová jednička Scottie Scheffler či trojka Rory McIlroy. 


Zdá se, že některé hvězdy mají vyloženě dohráno. Viktor Hovland se zhoršil o pět ran, hned na první jamce druhé rundy přišel o tři údery a se stejným výsledkem "do plusu" se krčí na dělené čtyřiapadesáté pozici.

Wyndham Clark hraje ránu nad par Le Golf National, Shane Lowry poté pouze v paru. Výrazný vzestup v pátek zažil Min Woo Lee, který zaznamenal osm birdie a posunul se do červených čísel. Před Moving day ale ztrácí rovných deset ran.

Čelo aktuálně okupují tři hráči. K Hideki Matsuyamovi se připojili také Xander Schauffele a Tommy Fleetwood. Vítěze dvou majorů z letošního roku přitom oba mohli nechat za sebou. Angličan ale na závěr ztratil ránu, Japonec dokonce dvě.

Jen o dvě rány pozadu se nachází Jon Rahm, a tak s ním rozhodně musíme počítat. Světová jednička Scottie Scheffler znovu zahrála čtyři birdie bez jediného bogey. Na čtyřparové sedmičce ale Scheffler přišel hned o dvě rány a do Moving day půjde z děleného desátého místa.

Na úspěch to zatím nevypadá ani u Roryho McIlroye. Začal sice eaglem na trojce a po birdie z pětky se zdálo, že bude útočit. Od té chvíle už ale zahrál ránu nad par hřiště, na sedmnáctce ztratil dva údery a ve třetím kole se ze třinácté pozice pokusí dohnat manko šesti úderů.