Daněk si v Indii pokazil závěr, Hrubému naopak v Kanadě poslední jamky vyšly neuvěřitelně

Daněk si v Indii pokazil závěr, Hrubému naopak v Kanadě poslední jamky vyšly neuvěřitelně

Hned na čtyřech světových hřištích se v tomto týdnu představuje hned sedm českých golfistů a golfistek. Jako jediný zatím svůj turnaj dohrál Štěpán Daněk, který se v letošním roce pravidelně představuje na PGTI.


V srpnu má za sebou Štěpán Daněk tři poměrně vydařené turnaje. Na Mysuru Open skončil dělený dvanáctý, o týden později na Coimbatore Open devětadvacátý. I v tomto týdnu měl v Indii nakročeno na velmi solidní umístění.

Od prvního kola, které zahrál ránu nad par, se každým dnem zlepšoval a Moving day mu přineslo už dvě rány pod hřiště turnaje Chennai Open. Dnešní finálové kolo se ale Daňkovi příliš nepovedlo.

Po dvou double-bogey, třech bogey a také birdie přišel o čtyři rány a také o možnost dostat se do elitní desítky. Se skóre +3 se tak nakonec musí spokojit s dělenou jednačtyřicátou příčkou.

A zatímco Štěpán Daněk už svůj turnaj dohrál, Petr Hrubý má za sebou první rundu na Manitoba Open v Kanadě. Třiadvacetiletý hráč, jenž těsně neprošel cutem na Czech Masters, neměl na hřišti Southwood Golf & Country Club vůbec dobrý start.

Na první devítce ani jednou nezaskóroval a po třinácti jamkách hrál +3. Pokud by na tomto skóre vydržel až do konce, patřila by mu dělená 150. pozice. Hrubý ale zažil naprosto fantastický závěr.

Pět posledních jamek proměnil v pět birdie, vyšplhal se až na skóre -2 a po nedohrané první rundě dělí v Kanadě 87. pozici. I tak je ale zřejmé, že jej v dnešním druhém kole čeká boj o víkend.