Víkend se českým hráčům v Polsku nevyvedl, nejlépe nakonec skončil Mrůzek

Víkend se českým hráčům v Polsku nevyvedl, nejlépe nakonec skončil Mrůzek

V Polsku na Challenge Tour cutem prošli Filip Mrůzek a Jiří Zuska. Víkend se ale oběma českým hráčům na Rosa Challenge Tour nevydařil, oba skončili mimo elitní čtyřicítku.


Filip Mrůzek vstupoval do víkendu se skóre -4. Včera ale po jediném birdie, dvěma bogey a jednomu double-bogey přišel o tři rány, o jednu další přišel i v závěrečném kole a s výsledkem even PAR obsadil dělenou pětačtyřicátou pozici.

Tři rány pod par nabízely solidní šanci i pro Jiřího Zusku. V sobotu navíc začal skvěle, na úvodních třech jamkách dvakrát zaskóroval, od té chvíle už to ale bylo poměrně značné trápení.

V rámci Moving day nakonec zahrál za +2, stejný výsledek si donesl i z finálové rundy. S celkovým výsledkem +1 se tak musí spokojit až s dělenou devětačtyřicátou příčkou.

Cutem naopak v Konopisce neprošli Marek Siakala či Šimon Zach, který si start zajistil po deváté pozici ze Švédska. Nedostalo se ani na slovenské duo Babic - Zeman.

Z triumfu se raduje Španěl Angel Ayora, jemuž k prvnímu triumfu na Challenge Tour stačilo zahrát finále v paru. Ayora vyhrál vůbec první titul v pozici profesionála, kterým se stal až letos.