Scheffler podle očekávání ovládl FedEx Cupu, Morikawu přehrál o čtyři rány

PGA TOUR
Scheffler podle očekávání ovládl FedEx Cupu, Morikawu přehrál o čtyři rány

Scottie Scheffler se stal vítězem FedEx Cupu pro rok 2024! Na Tour Championship využil nejlepší výchozí pozice, upsal dalších dvacet ran a po zásluze završil už tak dokonalou sezonu. 


Scottie Scheffler vstupoval do finálového kola celé sezony s náskokem pěti ran. A náskok na Collina Morikawu brzy zvýšil, když jeho krajan hned na jedničce chyboval a Scheffler na dvojce zaskóroval.

Jenže po osmé jamce bylo vše jinak. Světová jednička hned třikrát zaváhala a po swingu na čtyřparové osmičce byl náskok hlavního favorita už jen na dvou ranách. Scheffler ale ukázal, že je v naprosté pohodě.

Třikrát v řadě zaskóroval, na pětiparové čtrnáctce trefil svůj první eagle v turnaji a bylo hotovo. Morikawa sice ve finále zahrál o ránu lépe, ale na nejlepšího hráče současnosti neměl.

Scheffler se poprvé v kariéře dočkal vítězství ve FedEx Cupu a je prvním hráčem historie, který v jediném roce vyhrál Players, Masters a právě FedEx Cup. Obhájce loňského triumfu Viktor Hovland obsadil až dělené dvanácté místo, z Evropanů nejlépe skončili Shane Lowry a Rory McIlroy, kteří společně s Hidekim Matsuyamou dělí devátou příčku.

Do elitní desítky se vtěsnali také Sahith Theegala, Russell Henley, Adam Scott, Xander Schauffele, Sungjae Im a Wyndham Clark.