Po vzoru The Match se mezi sebou střetnou největší hvězdy PGA Tour a LIV Golf. Už v prosinci

Po vzoru The Match se mezi sebou střetnou největší hvězdy PGA Tour a LIV Golf. Už v prosinci

Od spuštění LIV Golf se již delší dobu hovořilo o možném přímém souboji mezi saúdskoarabskou ligou a zavedenou PGA Tour. Nyní se golfoví fanoušci konečně dočkají, v prosinci letošního roku dojde na střetnutí čtyř největších světových hvězd.


Eamon Lynch z Golfweeku potvrdil, že letos v prosinci v Las Vegas dojde na střetnutí čtyř světových golfistů. Na jedné straně budou Scottie Scheffler a Rory McIlroy jako vyslanci PGA Tour, na té druhé za LIV Golf poté Brooks Koepka a Bryson DeChambeau.

Zápas bude vysílat stanice TNT, která živě přenášela všech devět vydání "The Match", kde se utkali Tiger Woods s Philem Mickelsonem či Tom Brady s Peytonem Manningem.

"Není to jen zápas mezi major šampiony. Je to především taková událost, která by měla navnadit všechny golfové fanoušky," napsal v textové zprávě doručené Golfweeku Rory McIlroy.

"Všichni jsme tu, abychom předvedli skvělou show a přispěli na dobrou věc. Tato akce opět spojí ty nejlepší," doplnil. Scottie Scheffler je aktuálně nejlepším hráčem světa, vyhrál Masters, zlato na olympiádě a urval i celkové vítězství ve FedEx Cupu.

Rory McIlroy je aktuálně světovou trojkou, letošní ročník se mu i vzhledem ke kolapsu na U.S. Open příliš nevyvedl. Koepka s DeChambeauem jsou součástí LIV Golf a momentálně do světového žebříčku body nepřipisují.

DeChambeau ale zvítězil na U.S. Open a díky tomu je stále na desáté příčce. Koepka letos na majorech neuspěl a v OWGR mu patří jednašedesáté místo. Dodejme, že zatím nebylo oznámeno přesné datum, ani místo konání. Zároveň se také teprve dozvíme, jakým systémem se bude tento hvězdný duel odehrávat.