Neergaard-Petersen má jistou kartu na DP World Tour, Mrůzek dohrál ve třetí desítce

Neergaard-Petersen má jistou kartu na DP World Tour, Mrůzek dohrál ve třetí desítce

Filip Mrůzek na German Challenge nezažil povedené finálové vystoupení, vypadl z elitní desítky a propadl se na dělenou jednadvacátou příčku. Z vítězství se raduje Dán Rasmus Neergaard-Petersen, kterého v příští sezoně rozhodně uvidíme mezi evropskou elitou. 


Filip Mrůzek přitom finálové kolo začal skvěle, po úvodních dvou parech zaznamenal birdie na trojce a čtyřce a blížil se elitní pětce. Jenže na šestce se situace výrazněji změnila. Mrůzek začal chybovat, na pěti následujících jamkách přišel o čtyři rány a bylo po nadějích.

Po bogey ze šestnáctky koketoval i s místy mimo elitní třicítku, birdie ze sedmnáctky mu nakonec přineslo dělenou jednadvacátou pozici a 2652 eur a necelých 20 bodů do žebříčku.

Před českého golfistu se nakonec propracoval i Slovák Tadeáš Teťák, jenž ve finále zahrál o čtyři rány lépe a procpal se do elitní dvacítky. V celkovém pořadí mu patří 148. pozice, Mrůzek je 189.

Z titulu se znovu raduje Dán Rasmus Neergaard-Petersen, jenž od března letošního roku uspěl už potřetí, je jasně v čele průběžného pořadí a s předstihem si zajistil kartu na DP World Tour.

Neergaard-Petersen si to nejlepší schoval na závěr, nasázel devět birdie a udělal jedinou chybu. Druhého Johna Axelsena taktéž z Dánska a Skota Daniela Younga nakonec porazil o jedinou ránu.