McIlroy si nechal utéct domácí titul po zbytečném trojputtu, po více než roce tak slaví Rasmus Hojgaard

DP World Tour
McIlroy si nechal utéct domácí titul po zbytečném trojputtu, po více než roce tak slaví Rasmus Hojgaard

Po osmi letech měl Rory McIlroy blízko k titulu na domácí půdě. Irish Open ale nakonec ovládl Rasmus Hojgaard, který se dočkal prvního triumfu po loňském dramatu v rodném Dánsku.


Rory McIlroy měl nakročeno ke svému druhému titulu na Irish Open. Poprvé se dočkal v roce 2016, jinak se mu ale na domácí půdě příliš nedařilo. A ani letos své prokletí nezlomil.

Ve finále zopakoval včerejší rundu, upsal dvě rány, ani to ale nestačilo na Rasmuse Hojgaarda, jenž ve finále zapsal jedno z nejlepších kol celého víkendu. Lépe si vedl jen Angličan Paul Waring, který vystoupal díky finálovému kolu za 64 ran (-7) na skvělé dvanácté místo.

Ačkoliv neměl McIlroy žádný velký náskok, dlouho to vypadalo, že se po osmi letech bude znovu radovat. Jenže Hojgaard od deváté jamky zahrál šest ran pod par a ke skórování využil poslední tři jamky.

To McIlroy obrovskou šanci nevyužil. Na sedmnácté jamce měl poměrně rovný, ale dlouhý putt do birdie. Jamku nicméně přehrál a vrátit se nedokázal. Po bogey potřeboval na závěrečné jamce eagle. A ten by mu navíc stačil jen k play-off.

Nejlepší evropský golfista si šanci dal, parádní druhou ranou posadil míček necelé tři metry od vlajky, ale putt do eaglu mu těsně nevyšel. Spokojit se tak musí s druhou pozicí.

Ve zlepšených výkonech pokračuje Matteo Manassero, třetí místo je toho důkazem. Robert MacIntyre díky závěrečnému birdie pronikl do elitní pětice, spokojen bude i Jimmy Walker, který díky čisté skórkartě se šesti birdie skočil až na dělenou sedmou příčku.