Zuska si v Portugalsku parádním výkonem uhrál další turnaj a je blízko elitní stovce Road to Mallorca

Jiří Zuska
Zuska si v Portugalsku parádním výkonem uhrál další turnaj a je blízko elitní stovce Road to Mallorca

Jiří Zuska na Open de Portugal prožil vynikající finálové kolo, díky kterému se protlačil do elitní desítky a zahraje si v příštím týdnu další podnik Challenge Tour, tentokrát v Itálii. Filip Mrůzek dnes upsal jednu ránu a se stejným celkovým výsledkem bere 42. příčku. 


Jiří Zuska ve finálové rundě Open de Portugal neudělal jedinou chybu, zaskóroval na pětiparových jamkách pět a jedenáct, další birdie přidal na devítce a také na tříparové třináctce a s celkovým výsledkem -8 se dostal až do elitní desítky.

Díky dělené desáté pozici si navíc uhrál turnaj Challenge Tour v příštím týdnu, startovat bude na Italian Challenge Open, na hřišti Argentario GC v provincii Grosseto. Navíc se výrazně posunul v celkovém pořadí Road to Mallorca, aktuálně Zuskovi patří 104. místo.

Druhému českému zástupci finálová runda tolik nevyšla. Filip Mrůzek na čtyřparové dvojce přišel o dvě rány, další ztratil na čtyřce a osmnáctce. Dokázal ale také skórovat.

I díky eaglu z jedenáctky nakonec hřiště Royal Óbidos Spa & Golf zvládl za -1 a se stejným celkovým výsledkem mu patří dělená dvaačtyřicátá pozice.

Z premiérového vítězství na Challenge Tour se raduje Američan Matthew Oshrine, jenž o jediný úder přehrál Itala Stefana Mazzoliho. Ten ve finále naprosto ztratil schopnost skórovat a k jednomu bogey přidal jediné birdie.