Kousková ve Španělsku bojovala o titul, za třetí místo bere úžasných 60 tisíc eur

Sára Kousková
Kousková ve Španělsku bojovala o titul, za třetí místo bere úžasných 60 tisíc eur

Z titulu se nakonec Sára Kousková ve Španělsku neraduje, díky skvělé třetí pozici ale bere 60 tisíc eur a v pořadí Order Of Merit se posunula na sedmnáctou pozici. 


Po dvou kolech La Sella Open byla Sára Kousková v děleném vedení, ve třetím kole dokonce nakoukla na samostatnou první příčku. Nakonec na hřišti La Sella Golf Resort v Alicante bere fantastické třetí místo, díky kterému vydělala 60 tisíc eur a v pořadí Order Of Merit se posunula na vynikající sedmnáctou pozici.

Ve finálové rundě Kousková poprvé ani jednou nechybovala. Zaskórovala na tříparové čtyřce, další birdie následovala na čtyřparech pět a sedm a ke skórování využila i pětiparovou devítku.

Potřetí v turnaji využila také pětiparovou dvanáctku a s celkovým skóre -13 se počtvrté v letošním roce protlačila mezi elitní desítku. Třetí pozice je zároveň nejlepším letošním výsledkem.

Z premiérového titulu na okruhu Ladies European Tour se raduje německá golfistka Helen Briem, jež o víkendu nasázela celkem čtrnáct birdie a upsala hned dvanáct úderů. Díky finále za -6 nakonec přetlačila druhou Pauline Roussin Bouchard o dvě rány.