Absolutní chaos! Američané druhý den Presidents Cupu tvrdě narazili, je srovnáno

Absolutní chaos! Američané druhý den Presidents Cupu tvrdě narazili, je srovnáno

Naprosto nečekaně skončil druhý den Presidents Cupu. Američané do něj vstupovali s drtivým náskokem 5:0 a tým hráčů světa byl ve velkých problémech. Dostal se ale z něj vskutku neuvěřitelným způsobem. Před sobotními four-bally je tak srovnáno. 


V úvodní den to pro Američany jednoduché rozhodně nebylo, přesto ovládli všech pět duelů. Třikrát favorit uspěl o jedinou jamku, nejsnazší to měli Russell Henley a světová jednička Scottie Scheffler, kteří proti dulu Kim - Im nemuseli na poslední dvě jamky.

Jenže letos se přepisovala historie. Vůbec poprvé se stalo, že po úvodním dni za 5:0 přišel stejný výsledek v opačném provedení. Tým světa včera při foursomech naprosto zdemoloval favorizované Američany a vyrovnal stav duelu na 5:5.

Debakl utrpěli především Xander Schauffele a Patrick Cantlay. Hideki Matsuyama se Sungjae Imem ovládli z úvodních osmi jamek pět, na desítce a jedenáctce byli úspěšní znovu a po dvanácté jamce už byl konec.

Podobně dopadli také Tony Finau a Wyndham Clark, na které si vyšlápla kanadská dvojice Hughes - Conners. Američané uhráli jedinou jamku po eaglu na dvanáctce, díky kterému se ještě v souboji zachránili. Po třináctce ale taktéž následoval konec.

I Adam Scott s Taylorem Pendrithem neměli slitování, tentokrát s Collinem Morikawou a Sahithem Theegalou. Dvě série po třech uhraných jamkách v řadě znamenaly konec po čtrnácti jamkách.

Nejblíže k půlbodu měli Max Homa s Brianem Harmanem a Scottie Scheffler s Russellem Henleym. Duo Bezuidenhout - Day se ale po nepovedené sedmnáctce nesložilo, v závěru udrželo par a o jednu jamku zvítězilo.

Nejvyrovnanější zápas se odehrál mezi světovou jedničkou s pátým hráčem The Open proti jihokorejské dvojici Kim - An. Na osmnácté jamce prvně jmenovaný zachoval naprosto chladnou hlavu, trefil putt z necelých čtyř metrů a udržel stoprocentní bilanci pro světový tým.

Na úvod sobotního programu nás čekají čtyři fourbally, jako první začínají Scottie Scheffler s Collinem Morikawou proti Adamu Scottovi a Tayloru Pendrithovi.