Žádné drama se nekonalo, Američané podesáté za sebou ovládli Presidents Cup

Žádné drama se nekonalo, Američané podesáté za sebou ovládli Presidents Cup

Ačkoliv po dvou dnech bylo srovnáno a do singlů šel výběr světa s nadějí na senzační obrat, Američané podle očekávání ovládli Presidents Cup i podesáté v řadě. Navíc s jedním z největších náskoků za poslední roky. 


Jako rozhodující se ukázaly sobotní foursomy. A především ty dva, ve kterých bylo ještě po sedmnáctce srovnáno. Jenže v obou případech uspěli Američané a do finálových singlů šli s náskokem čtyř bodů.

Ten navíc dokázali pohodlně navýšit a slaví jedno z nejjasnějších vítězství za poslední léta. Méně bodů od roku 2000 uhrál výběr světa jen před sedmi lety v New Jersey, kde tým Steva Strickera zvítězil 19:11.

V singlech spoléhal Mike Weir především na Jihokorejce. Jenže Sungjae Im, S.W. Kim, Tom Kim a Byeong-Hun An uhráli dohromady jen jediný bod. Překvapil Hideki Matsuyama, jenž o dvě jamky zdolal světovou jedničku Scottieho Schefflera.

To už ale bylo o osudu letošního Presidents Cupu prakticky rozhodnuto. Jason Day nestačil na Xandera Schauffeleho, bez šance byl i Taylor Pendrith. Rozhodující bod nakonec připsal Keegan Bradley, budoucí kapitán pro Ryder Cup.

V závěru bitvy se S.W. Kimem ale výrazně zaváhal, prohrál šestnáctku i sedmnáctku a bod získal až po zaváhání světové padesátky. Radost z desátého zisku Presidents Cupu v řadě tak byla tak trochu poloviční.

Největší vítězství zaznamenal v singlech Corey Conners, jenž doma rozdrtil nevýrazného Tonyho Finaua. Ten přitom po třech jamkách vedl o dvě, jenže z dalších deseti jamek přišel hned o sedm a na šestnáctku už se klání nedostalo. To ale vítězi Mexico Open z loňského roku vadit nemuselo.