Brixi zahrál na úvod lépe než Kousková, přesto je na tom hůře o více než třicet míst

Brixi zahrál na úvod lépe než Kousková, přesto je na tom hůře o více než třicet míst

V Tchaj-Wanu vstoupila solidně do dalšího turnaje Ladies European Tour Sára Kousková. Po kole v paru dělí devětadvacátou pozici a je ve hře o další skvělé umístění. Gordan Brixi v Číně zahrál dokonce v červených číslech, přesto jej zítra ráno čeká náročný boj o cut. 


Gordan Brixi je poměrně pravidelným účastníkem asijských turnajů v rámci Challenge Tour. Loni na Hainan Open cutem těsně neprošel, nyní o něj bude bojovat znovu. Úvodní kolo zvládl poměrně solidně, trefil čtyři birdie a společně se třemi bogey zahrál kolo za 71 ran (-1).

Toto skóre aktuálně stačí na dělenou třiašedesátou pozici, v čele je s osmi ranami pod par hřiště Sanya Luhuitou GC hned pětice golfistů vedená jedním z favoritů turnaje, Wilcem Nienaberem, jenž na titul čeká už více než tři roky.

Na Tchaj-Wan se poté přesunula Ladies European Tour a Sára Kousková nakročila k dalšímu skvělému umístění. Na úvod zahrála sice jen v paru, to ale na náročném hřišti Sunrise Golf and Country Club znamená dělené devětadvacáté místo.

Kousková zahrála pět birdie, kromě tří bogey ale přišla také ztráta dvou ran, konkrétně na čtyřparové trojce. Do turnaje Wistron Ladies Open vstoupily skvěle domácí golfistky, vedou ale Švýcarka Chiara Tamburlini a Thajka Chayanun Chonlada.