Kouskové se nepovedlo ani finálové kolo. V Tchaj-Wanu dohrála mezi posledními

Sára Kousková
Kouskové se nepovedlo ani finálové kolo. V Tchaj-Wanu dohrála mezi posledními

Po skvělém desátém místu ze Shenzenu přichází pro Sáru Kouskovou menší zklamání. Cutem sice na Wistron Ladies Open prošla, ale o víkendu se pětadvacetileté české hráčce příliš nedařilo.


Kousková na hřišti Sunrise Golf and Country Club nedokázala ani jednou zahrát pod par hřiště. Po úvodním paru přišla kola za +2, +3 a znovu +2. Ve finále sice orámovala první devítku dvěma birdie a další přidala na pětiparové šestce.

Jenže kromě toho zahrála také pět bogey, kvůli kterým se propadla až na konečnou dělenou sedmapadesátou pozici. Hůře skončily už jen čtyři hráčky, které prošly cutem. Mezi nimi tři Angličanky a domácí Ya-Pin Yang.

O vítězství bylo prakticky rozhodnuto už po třetím kole. Švýcarka Chiara Tamburlini potvrdila výjimečnou formu, získala třetí letošní triumf, z posledních pěti turnajů vytěžila čtyři umístění v TOP 4 a je jednoznačnou lídryní Order of Merit.

Druhou Yu-Sang Hou porazila o čtyři rány, třetí Perrine Delacour z Itálie po vynikající finálové rundě za -5 ztratila pět úderů.