Purcell má druhý letošní titul, Brixi dohrál na začátku páté desítky

Purcell má druhý letošní titul, Brixi dohrál na začátku páté desítky

Český golfista Gordan Brixi zahrál ve finálovém kole Hangzhou Open ránu pod par a s celkovým výsledkem -3 obsadil dělenou jednačtyřicátou pozici. Druhý titul v letošním roce získal sedmadvacetiletý Ir Conor Purcell.


Gordan Brixi měl nakročeno k největšímu úspěchu kariéry, Moving day se mu ale nevyvedlo a po sobotě bylo zřejmé, že o nejvyšší příčku hrát nebude. Finálovou rundu na hřišti Hangzhou West Lake Golf Club začal z desítky a rozhodně ne zle.

Na desítce i jedenáctce dokázal zaskórovat, první devítku ale nakonec dohrál nad parem hřiště. Po bogey ze třináctky přišla na pětiparové sedmnáctce ztráta dokonce dvou ran a Brixi se rázem ocitl mimo elitní padesátku.

Na jamkách číslo čtyři a sedm si ale Brixi připsal dvě birdie, díky kterým nakonec poskočil na dělenou jednačtyřicátou pozici. Na prvního Conora Purcella v konečném součtu ztratil patnáct ran.

Irský golfista ve finále zopakoval sobotní kolo za -4 a další tři hráče na dělené druhé pozici porazil o čtyři rány. Od konce července uspěl už podruhé a v Road to Mallorca se posunul už na čtvrtou příčku.